Hape menynë kryesore

Përmbajtja

ShqipRedakto

administrativ mb.

  1. Që ushtron pushtetin shtetëror në formën e veprimtarisë urdhërdhënëse e ekzekutive, që ka të bëjë me organizimin e zhvillimin e kësaj veprimtarie. Pushtet administrativ. E drejta administrative.
  2. Që ka të bëjë me njësitë organizative, të cilat ushtrojnë veprimtarinë urdhërdhënëse dhe ekzekutive në emër të shtetit. Njësi (qendër) administrative. Ndarja (harta) administrative. Kufijtë administrative.
  3. Që ka të bëjë me punën e administratës; që i përket administratës; që bëhet nga administrata; i administratës. Aparat (këshill) administrativ. Vendim (urdhër, kontroll) administrativ. Masa (metoda) administrative. Me rrugë administrative. Zëvendës për anën administrative.[1]

EtimologjiaRedakto

PrononcimiRedakto

SinonimeRedakto

Fjalë rrjedhëseRedakto

Fjalë të ngjashmeRedakto

Në gjuhë tjeraRedakto

ReferencatRedakto

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0