HOMAZH m. lart.

  • Nderim i veçantë që i bëhet një njeriu ose kujtimit të tij në shenjë dashurie e mirënjohjeje të thellë; ceremonia që bëhet për këtë. Bëhen homazhe nga i gjithë populli. Bënë homazhe dhe vendosën një kurorë.