Hape menynë kryesore

KLITHMË f.

  • Britmë e madhe dhe e menjëhershme që shpreh një ndjenjë të fuqishme; thirrje që i drejtohet dikujt për ndihmë, thirrmë. Klithmë gëzimi (habie, frike). Klithmat e nënës (e fëmijës). Lëshoi (nxori) klithma. U dëgjua një klithmë.