Hape menynë kryesore

KONGLOMERAT m.

  • 1. gjeol. Shkëmb i përbërë nga gurë a shtresa gurësh të ndryshëm, të bashkuar me argjilë, okside hekuri etj. Konglomerat gëlqeror.
  • 2. libr. Bashkim mekanik, i rastit dhe i dobët i sendeve a i dukurive të ndryshme; përzierje e parregullt. Konglomerat grupesh (organizatash, rrymash, pikëpamjesh). Konglomerat popujsh.