MIDHJE f. zool.

  • Butak i vogël në trajtën e bajames, i mbrojtur nga një guaskë gëlqerore prej dy kapakësh në ngjyrë të errët, që rron në koloni buzë brigjeve të deteve a të liqeneve, dhe që përdoret për ushqim. Midhje të fërguara. Midhje deti (liqeni). Gjellë me midhje.