SQAQUR mb.

  • 1. I zbutur e i bërë si qull, i squllët. Mish i sqaqur.
  • 2. Që është ligështuar shumë dhe i varen mishrat, i squllur; fig. që është lodhur shumë, i rraskapitur, i këputur. I sqaqur nga sëmundja.