Hape menynë kryesore

Bajat mb.bised. -

  1. Që ka humbur shijen freskinë dhe cilësitë e tjera të mira, pasi ka ndenjur për një kohë të gjatë; i ndenjur, i ndiçëm; kund. i freskët. Bukë bajate. Mish bajat. Gjellë bajate. U bë bajat.
  2. fig. Që i ka dalë boja, i vjetruar; që ka humbur vlerën nga përdorimi i tepruar dhe është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë e pa vend. Arsyetime bajate. Shpifje bajate. Autokritikë bajate. Demagogji bajate. Këngë (muzikë) bajate. Njeri bajat. U bë bajat.
  • Mall bajat shih te mall,~i II 3.[1]

Përmbajtja

EtimologjiaRedakto

PrononcimiRedakto

SinonimeRedakto

AntonimeRedakto

Fjalë rrjedhëseRedakto

Në gjuhë tjeraRedakto

ReferencatRedakto

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0