Hape menynë kryesore

Gjuha spanjolle

(Përcjellë nga spanishte)
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Gjuha Spanjolle (ose spanishtja) flitet në Spanjë, në Amerikën Qendrore, si dhe në të gjithë Amerikën Jugore (Latine), me përjashtim të Brazilit ku flitet portugezishtja. I takon familjes së gjuhëve indoevropiane, gjegjësisht asaj latine. Karakteristikë e saj është se shkruhet ashtu siç flitet.

Përmbajtja

EtimologjiaRedakto

PrononcimiRedakto

SinonimeRedakto

Fjalë rrjedhëseRedakto

Fjalë të ngjashmeRedakto

Në gjuhë tjeraRedakto

Shih Wikipedia shqipRedakto