Hape menynë kryesore

Përmbajtja

ShqipRedakto

Bashkëveproj jokal. -

  1. Veproj së bashku e njëkohësisht me një tjetër për të arritur një qëllim, bashkërendoj forcat ose përpjekjet me një tjetër. Mësuesi bashkëvepron me prindërit. Repartet bashkëveprojnë në luftime.
  2. Jam në lidhje të dyanshme e në ndikim të ndërsjellë me një tjetër, kam bashkëveprim me dikë a me diçka. Fshati dhe qyteti bashkëveprojnë njëri me tjetrin. Gjuha letrare dhe dialektet bashkëveprojnë.[1]

EtimologjiaRedakto

PrononcimiRedakto

SinonimeRedakto

AntonimeRedakto

Fjalë rrjedhëseRedakto

Në gjuhë tjeraRedakto

ReferencatRedakto

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0