Shqip redaktoni

Central

I m.sh. -

  1. Qendër e pajisur me mjetet dhe me aparatet e nevojshme, që prodhon energji elektrike nga lloje të tjera energjie dhe që e shpërndan atë për ta vënë në përdorim. Central elektrik (termik, atomik). Central me ujë. Centrali kryesor. Central krahinor. Centrali i qytetit (i fshatit).
  2. Qendër me pajisjet e nevojshme për të lidhur me telefon ose me telegraf pajtimtarët e ndryshëm; ndërtesa e kësaj qendre. Central telefonik. Central automatik. Central i brendshëm. Centrali qendror. Central me dorë. Lidhem me centralin. Punon në central.

II mb. - shih. qendror, ~e.[1]

Etimologjia redaktoni

Shqiptimi redaktoni

Sinonime redaktoni

Antonime redaktoni

Fjalë të prejardhura redaktoni

Në gjuhë tjera redaktoni

Referencat redaktoni

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0