Baldosë f.sh. -

  1. zool. Kafshë gjitare mishngrënëse, me trup të vogël e me turi të zgjatur, me qime të gjata, të ashpra, të murrme në bark e me të çelura në kurriz, që e bën strofkën thellë në dhe; dosëbalë, vjedull. Lëkurë baldose. Strofkë baldose. Si turi baldose.
  2. krahin., zool. Dosëz, bushtërz.[1]

EtimologjiaRedakto

PrononcimiRedakto

SinonimeRedakto

AntonimeRedakto

Fjalë rrjedhëseRedakto

Në gjuhë tjeraRedakto

Anglisht - badger
Gjermanisht - Dachs
Frëngjisht - blaireau
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht - tasso
Suedisht
Portugalisht - texugo
Spanisht - tejón
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht - барсук
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

ReferencatRedakto

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0