ShqipRedakto

MbiemërRedakto

fizik mb.

  1. Që ka të bëjë me trupat, me lëndën dhe me natyrën, që janë në të vërtetë dhe kapen me anë të shqisave. Forcë fizike. Gjendja fizike. Bota fizike. Matje fizike. Dukuri fizike. Cilësi fizike.
  2. Që ka të bëjë me shkencën e fizikës. Ligje fizike. Teori fizike.
  3. Që ka të, bëjë me trupin e njeriut ose me forcën trupore të njeriut a të kafshës; trupor. Bukuri fizike. Ushtrime (kalitje, përgatitje) fizike. Edukim fizik. Forcë (qëndresë) fizike.
  4. Që ka të bëjë me tiparet natyrore të botës, që studion a që paraqit sipërfaqen e Tokës, botën bimore e shtazore të saj dhe klimën. Gjeografi fizike. Hartë fizike.

Në gjuhët tjeraRedakto

TurqishtRedakto

EmërRedakto

fizik

  1. fizikë