Shqip Redakto

Kulturuar mb. -

  1. Që ka fituar kulturë, që ka kulturë; që është veti e një njeriu me kulturë. Njeri (popull) i kulturuar. Sjellje e kulturuar.
  2. Që bëhet sipas rregullave të sjelljes a të edukatës së mirë dhe në kushte të përshtatshme; që plotëson disa kërkesa të domosdoshme që ka njeriu i qytetëruar, që përmban një veprimtari të gjallë kulturore. Pushim i kulturuar. Çlodhje e kulturuar. Shërbim i kulturuar. Jetë e kulturuar.[1]

Etimologjia Redakto

Shqiptimi Redakto

Sinonime Redakto

Antonime Redakto

Fjalë të prejardhura Redakto

Në gjuhë tjera Redakto

Referencat Redakto

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0