Alfabeti : A | B | C | Ç | D | DH | E | Ë | F | G | GJ | H | I | J | K | L | LL | M | N | NJ | O | P | Q | R |RR | S | SH | T | TH | U | V | X | XH | Y | Z | ZH -


S

  • 1. Një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e njëzetegjashtë e alfabetit të saj e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Bashkëtingëllorja s. Tingulli s. Shkronja s.
  • 2. si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja s. S-ja e madhe (e vogël). S-ja e dorës (e shtypit).
  • 3. Shkurtim i fjalës «sulmues». Me «S» në gjoks. S' pj. Nuk. S'e njoh. S'përkulem. S'trembet. S'më pëlqen. S'ka kuptim. S'ka të drejtë. Kjo s'bën. S'vete atje. S'ka përse. S'ka gjë. S'ka kohë. Pse s'punon? Pse s'erdhi? S'para e ka qejf. A s'po vjen edhe ti? Ku s'kemi qenë! A s'ta kisha thënë?
  • Sa s'... gati sa, pothuaj, desh, mend.