X -

  1. shkronja e tridhjetedytë e alfabetit të gjuhës shqipe dhe njëra nga bashktingëlloret.
  2. përdoret në matematikë dhe fizikë për të treguar të panjohuren dhe lexohet 'iks'
Alfabeti : A | B | C | Ç | D | DH | E | Ë | F | G | GJ | H | I | J | K | L | LL | M | N | NJ | O | P | Q | R |RR | S | SH | T | TH | U | V | X | XH | Y | Z | ZH -