Wikipedia ka një artikull për fjalën:
Tri

ShqipRedakto

NumërRedakto

tri f. num. them.

  1. Numri që vjen menjëherë pas numrit dy dhe që shënon një sasi të barabartë me dy edhe një. Tri gra. Tri shoqe. Tri ditë. Tri pjesë. Tri të dhjetat. Pjesëtoj për (me) tre.
  2. përmb. TRE (të), TRIA (të). Tre ose tri së bashku a menjëherë. Erdhën të tre shokët (të tria shoqet).
  3. përd. em. sipas kuptimit 2 të numërorit themelor. U nisën të tre (të tria)
  4. përd. num. rresht. I tretë. Dhoma (salla) tre. Kabina tre. Shkalla tre.
  • Shpatullat s'bëhen tri fj. u. shih te SHPATULL,~A. Tre hunj e një thupër keq. shih te HU,~RI. Është tri në degë e dy në majë dikush shih te DEG/Ë,~A. Është tre mel e dy grurë mospërf. shih te MEL,~I. Mat tri (shtatë, dhjetë) herë e pre një herë shih te MAT. I bëjnë sytë tre e tre dikujt i bëhen ca si miza përpara syve, nuk i dallon gjërat qartë, nuk sheh mirë.

Në gjuhët tjeraRedakto

BretonishtRedakto

NumërRedakto

tri

  1. tre, tri

BoshnjakishtRedakto

NumërRedakto

tri

  1. tre, tri

EsperantoRedakto

NumërRedakto

tri

  1. tre, tri

KroatishtRedakto

NumërRedakto

tri

  1. tre, tri