Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip redaktoni

frutë f.sh. --> fruti

  1. Kokërr me tul e me lëng të ushqyeshëm, që bëjnë pemët e ndryshme e disa shkurre dhe që hahet zakonisht pas buke; pemë. Fruta të pjekura (të arrira). Fruta të freskëta (të thata). Fruta vere (vjeshte, dimri). Fruta dhe perime. Lëng frutash. Dyqan frutash.
  • Shpuesi i frutave zool. shih te shpues,~i.[1]

Etimologjia redaktoni

Shqiptimi redaktoni

Sinonime redaktoni

Në gjuhët tjera redaktoni

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>

Referencat redaktoni

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0